Oppaiden esittely

Hyvinkään Matkailuoppaissa on jäseniä noin 30 kpl. Osa jäsenistä on kannatusjäseniä. Auktorisoituja oppaita on 12.

Tarja Haukkasalo

Olen toiminut oppaissa vuodesta 2000. Hyvinkään Parantola,  Villatehdas ja Sveitsin puisto ovat paikkoja, joista haluan erityisesti kertoa niiden ainutlaatuisuuden ja mielenkiintoisen historian sekä niiden nykypäivän vuoksi.  Olen myös rooliopas ja roolinani on suuresti ihailemani Helene Schjerfbeck. Opastuskieli suomi
haukkatar@outlook.com

Anu Huuhka

Opastan kävely- ja bussiopastukset Hyvinkään seudulla, myös Helene Schjerfbeck -rooliopastukset sekä räätälöin kierroksenne tarpeidenne mukaan.
Opastuskielet suomi ja englanti

anuhuu@gmail.com

Sirkku Kiuru

Olen asunut Hyvinkäällä yli 30 vuotta. Kun itse kävin opaskurssin, yllätyin miten paljon Hyvinkäällä on historiaa ja muuta kivaa näytettävää ja koettavaa. Haluan esitellä muillekin upeaa Hyvinkäätä!
Opastuskieli suomi
kiurusirkku@gmail.com

Riitta Malmberg

Olen eläkepäivistä nauttiva ”vapaaherratar” ja paluumuttaja. Koska ihmisten kanssa työskentely on minulla verissä, kouluttauduin oppaaksi syventääkseni Hyvinkää-tietouttani. Vahvuuteni opastuksessa on ravintola- ja hotellialan tietämys sekä asiakaslähtöinen ajattelutapa: pyrin saamaan ilmapiirin rennoksi, jotta kuulijoille jäisi hyvän mielen lisäksi myös hyvä muistijälki Hyvinkäästä.
Opastuskielet suomi ja ruotsi riitta.malmberg@hotmail.com

Arja Nieminen

Opastan sinua ja ryhmääsi haluamasi teeman mukaan. Monipuolinen Hyvinkää tarjoaa taidetta ja tarinoita, myös upeita luontoelämyksiä! Opastan perinteiseen tapaan linja-autolla liikkuvia ryhmiä, mutta myös pyörällä tai luonnossa patikoiden. Opastuskielet suomi, ruotsi ja englanti
nieminenak@gmail.com

Risto Nihtilä

Opastan kävellen ja autossa istuen Hyvinkään maisemissa. Opastukseni perustuu paikallistuntemukseen ja tarinoiden kerrontaan. Rooleihinkin sopeudun ja rakkain on Kalle Saukkonen. Pyrin torjumaan ikävää ja pitämään opastettavat hyvällä tuulella huonollakin ilmalla. Aikatauluissa olen tottunut joustamaan.
Opastuskieli suomi
risto.nihtila@pp.inet.fi

Raisa Nurmi

Opastan ja keskustelen mielelläni Hyvinkään nykyisyydestä, historiasta sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Teen yleis- ja teemaopastuksia sekä kävellen että linja-autolla. Täällä on mistä valita: omaleimaiset luontokohteet, teollisen kehityksen merkkipaikat sekä suomalaisen kulttuurin ja yhdyskuntarakenteen kehitysjäljet.
Opastuskieli suomi raisa.nurmi@pp.inet.fi

Hannele Ristivuori

Olen asunut Hyvinkäällä 2-vuotiaasta asti, joten paikkakunta on tullut tutuksi. Olen tehnyt kohdeopastuksia Villatehtaasta, Parantolasta ja kertonut Hyvinkään kuvataiteilijoista. Opastukset voidaan aina suunnitella myös toiveiden mukaan.
Opastuskieli suomi hannele.ristivuori@gmail.com

Solveig Crusell, senioriopas

Opastan kiireettömästi, kun kerron Hyvinkään menneisyydestä ja nykypäivästä. Tutustumiskohteet (ennalta sovittuina) toteutuvat ryhmän toiveiden mukaan.
Opastuskielet suomi ja ruotsi sekä selkokieli tulkin kanssa. solveig.crusell@gmail.com

Irina Pavlovskaya

Olen asunut Hyvinkäällä vuodesta 2012. Aloitin oppaana Suomen Rautatiemuseossa vuonna 2012 ja Hyvinkään seudulla vuonna 2014. Hyvinkään Parantola, Rautatiemuseo ja Kytäjä ovat paikkoja josta haluan kertoa niiden mielenkiintoisesta historiasta. Opastan kävellen, polkupyörällä ja autolla teeman mukaan. Opastuskieli venäjä

irina.pavlovskaya@hotmail.fi

Leena Virta